Activiteiten

Festival:

Het “Historisch festival Vreeland” wordt eens in de twee jaar georganiseerd. Het is een gezellig festival en voor veel mensen een feest van herkenning met veel historisch vermaak. Het festival zal voor de 13e keer worden georganiseerd op 19 & 20 augustus 2017. Het thema van deze editie is Rock & Roll!

Als bezoeker kunt u genieten van al hetgeen de deelnemers uit heel Nederland en enkelen van over de grens hebben meegenomen. Bij binnenkomst ontvangt u een programmaboekje, waarin van vrijwel alle voertuigen een korte technische beschrijving staat vermeld. Alhoewel de deelnemers zelf natuurlijk veel meer kunnen vertellen over hun historische voertuigen.

Er is een grote diversiteit aan historische voertuigen te bezichtigen, waaronder oude bromfietsen, oude stoommachines, oude motorfietsen, oude tractoren, oude (vracht)auto‘s, oude legervoertuigen, oude stationairemotoren enz. Verder treft u nog een oude ambachtenmarkt aan, wat een schitterend decor van levensechte oud Hollandse geveltjes heeft. Op deze ambachtenmarkt wordt door middel van figuranten en oude ambachtslieden het straatleven uit een klein Vechtdorp nagespeeld. Daarnaast zijn er doorlopende demonstratiedefilés van verschillende voertuigen. Voor de kinderen is er een mini kermis opgesteld, een kinderboerderij waar je ook kunt paardrijden, en nog veel meer.

Zaterdag, aan het eind van de middag, gaat het complete deelnemersveld de weg op. Zij maken een mooie rit door de vechtstreek. Indrukwekkend voor zowel de deelnemers als voor de toeschouwers langs de route. Er zijn drie ritten uitgezet t.w. een bromfietsrit, tractorenrit en een rit voor de oldtimer (vracht) auto’s.

Bent u in het bezit van een stationairemotor, oude bromfiets, oude (vracht) auto, oude tractor, oude (landbouw) machine of enig ander historisch materiaal van 35 jaar of ouder, dan bent u van harte welkom als deelnemer op ons festival.

Onderdelenmarkt:

Hobbyisten die hun hobby willen onderhouden, repareren of volmaken, zoeken veelal op onderdelenmarkten naar o.a. onderdelen en documentatie. Dat er een grote animo is in deze regio bleek wel uit de reacties op de onderdelenmarkt van de afgelopen jaren op het terrein van landbouwmeganisatiebedrijf Roeleveld & Bos te Mijdrecht. De eerst volgende onderdelenmarkt is in april 2018. De exace datum volgt nog.
De markt is open voor publiek van 07:00 uur tot ca. 14:00 uur. De toegang tot deze onderdelenmarkt is gratis.

LMB Roeleveld & Bos
Tienboerenweg 15 A
3641 RA Mijdrecht
Informatie: Roel Zeldenrijk,
roel.zeldenrijk@kpnmail.nl
Tel:  06 53683625

Er wordt van alles verhandeld wat met de historische hobby te maken heeft, zoals onderdelen voor oldtimers, tractoren, stationair motoren, brom- en motorfietsen, hobby materialen, documentatie, gereedschappen, antiek en kleding.

Er zijn natuurlijk nog veel meer liefhebbers van oude machines, auto’s en andere voertuigen. Kijk ook eens op: www.smtsambeek.nl