Historisch Festival Vreeland

..."Het grootste historische evenement in west en midden Nederland".... 

Voor de agenda, 17 en 18 augustus 2019!

Historische voertuigen, oud-Holland straatje en oude ambachten...

Wij zijn een groep enthousiaste hobbyisten die zich verenigd hebben in een stichting, met als doel het restaureren en behouden van allerlei historische voertuigen. Onze stichting opereert hoofdzakelijk in midden Nederland en is geboren uit een gebrek aan activiteit in dit deel van ons land. In 1994 besloten een aantal bevriende hobbyisten voor het eerst een Historisch Festival in Vreeland te organiseren.

Dit is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met een oppervlakte van 5 ha. en meer dan 1000 historische voertuigen waaronder bromfietsen, stoommachines, motorfietsen, tractoren en appendages, (vracht)auto‘s, legervoertuigen, stationaire motoren enz.

Daarnaast zijn er ook talloze demonstraties van oude ambachten in het oud-Hollandse straatje, kunt een heuse wipmolen bewonderen, zijn er talloze kraampjes met oldtimer-onderdelen, gereedschap, documentatie en curiosa, is er op de zondagochtend een jongveekeuring en wordt e.e.a. muzikaal omlijst door coverbands en een hoofdartiest.

Voor een kopje koffie, frisje of biertje kunt u terecht in de feesttent, met aangrenzend een horecaplein met etenswaar voor elke smaak.

Elk festival heeft een ander thema

Na de laatste thema's "70-jaar bevrijding" en "Rock en Roll" hebben we dit jaar als thema "Oudhollands vermaeck" gekozen.
Voor het programma, klik hier.

De steile wand komt weer terug, en er zullen diverse nostalgische kermisattracties hun opwachting maken.
Omdat dit jaar ons 25e lustrum is, pakken we extra groots uit.

Op zondagmiddag maakt "Mooi Wark" er weer een feestje van, en hebben we nog een aantal verrassingen.

mooiwark
Voor bezoekers bedraagt de entree tot het festival slechts 10 euro p.p. Voor dat bedrag krijgt u al dat mooiste zien, inclusief Mooi Wark op zondag, en kunt u gratis gebruik maken van de kermisattracties.

Parkeren

Parkeren kan op ons parkeerterrein, en is gratis.

Deelnemen

Wilt u met uw voertuig deelnemen? Of met uw oude ambacht, onderdelen, gereedschap of curiosa deelnemen aan de markt? Schrijf u dan in middels het inschrijfformulier.

  • Deelname met uw oldtimer(s) kost 10 euro, (max. 5 voertuigen per inschrijving, incl. consumptiemuntjes en deelname rondrit)
  • Deelname aan de markt kost 15 euro per dag voor een grondplek, 30 euro per dag voor een marktkraam.
  • Zoals elk festival hebben wij ook nu weer aangrenzend een kampeerterrein ingericht, inclusief elektriciteit en sanitaire voorzieningen. Gebruikmaken van de camping kost 15 euro per tent/caravan.

Openingstijden

Publiek

  • 10.00 tot 17.00

Deelnemers
Marktkooplieden en deelnemers kunnen met hun voertuig(en) het terrein op;

  • Op vrijdag 16 augustus van 13.00 tot ca. 20.00 uur
  • Op zaterdag 17 augustus van 07.00 tot 10.00 uur

Vanwege de veiligheid van onze bezoekers is het terrein op zaterdag vanaf 10.00 alleen nog toegankelijk voor deelnemers die onderweg vertraging hebben opgelopen, en dit telefonisch aan ons kenbaar hebben gemaakt.

Adres

Kleizuwe t.o. 13
3633AE Vreeland

Route

Edit Page